Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.ktimagofa.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.ktimagofa.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Ιστορία

Πρώτο της όνομα «Φλιάσια Χώρα», ονομαστή για τον Φλιάσιο Οίνο της. Άλλο της όνομα, «Αη Γιώργης» από το οποίο ονομάστηκε και η ποικιλία Αγιωργίτικο. Το 1840 παίρνει το σημερινό της όνομα: ΝΕΜΕΑ. Όπου κατά την αρχαιότητα ήταν μια από τις κόρες του ποταμού Ασωπού. Ο ποταμός Ασωπός διασχίζει τον Φλιάσιο και τον Νεμεάτικο αμπελώνα.

Αξιοθέατα

Η πρώτη ματιά στην είσοδο της Νεμέας χάνεται στους ορίζοντες του θαυματουργού καρπού, του σταφυλιού, γεγονός που κάνει τον επισκέπτη να πιστεύει ότι αυτή η γη ίσως είναι η βασίλισσα του Ελληνικού αμπελώνα.

Στα αριστερά της πόλης είναι κτισμένη από το 1633 η Ι. Μονή Της Παναγίας του Βράχου, εναρμονισμένη απόλυτα με το τοπίο.

Δυτικά της πόλης, σε ένα μικρό φυσικό πάρκο, βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου, με λιτή αρχιτεκτονική και εικόνες φιλοτεχνημένες το 1932.

Στην Αρχαία Νεμέα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τον αρχαίο ναό του Νεμείου Διός, το Αρχαίο Στάδιο όπου τελούνται τα Νέμεα, ερείπια από το αρχαίο θέατρο του Φλοιούντα, καθώς επίσης και το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου εκτίθενται αντικείμενα από ανασκαφές του Φλοιούντα και των μυκηναϊκών τάφων των Αηδονίων.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Το Κτήμα Γκόφα είναι μέλος της ένωσης των οινοπαραγωγών του αμπελώνα της πελοποννήσου καθώς και της ένωσης οινοποιών της ζώνης Π.Ο.Π. ΝΕΜΕΑ . Μέσω της ειδικής σήμανσης στο τοπικό οδικό δίκτυο οι επισκέπτες κατευθύνονται στο οινοποιείο.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα μαυγετικό τοπίο, επικλινή εδάφη που πάνω τους κρέμωνται τα ιδιαίτερα αμπελοτόπια της περιοχής .

Να περπατησει διπλα στον μυθικό ποταμό Ασωπό με τα γέρικα πλατάνια να σκεπάζουν τις παρυφές του,και να νιώσει την ηρεμία της φυσης. Να περπατήσει τον αμπελώνα του οινοποιείου και να ακούσει για τις τεχνικές καλλιέργειας.

Στο οινοποιείο μπορεί να ξεναγηθεί στους χώρους της παραγωγής της εμφιαλωσης, να κατεβει στην υπόγεια κάβα όπου ωριμάζει στα δρυινα βαρέλια η παραγωγή μας και να δει εξαιρετικα εργα ζωγραφικης και γλυπτικης στην μόνιμη έκθεση που στεγάζεται στον χώρο υποδοχής.

Έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει την γκάμα των κρασιων μας, όπως επίσης και να αγορασει σπάνιες και παλιές σοδειές κρασιών που στην αγορά έχουν εξαντληθεί.

COPYRIGHT © 2023 ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΦΑ / ALL RIGHTS RESERVED.   Όροι Χρήσης