Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.ktimagofa.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.ktimagofa.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Ιστορία

Η οικογένεια Γκόφα καλλιεργεί τους ιδιόκτητους αμπελώνες και τους παραδίνει από γενιά σε γενιά, η αρχή χάνεται πίσω στον χρόνο.

Το 1959 ήταν η χρονιά που η οικογένεια αποφάσισε να αξιοποιήσει τον ιδιόκτητο αμπελώνα της στις περιοχές Κούτσι και Δάφνη. Ξεκινάει την οινοποίηση στο λινό, στο πατητήρι του πατρικού σπιτιού στην Νεμέα με τα χειροκίνητα μέσα οινοποίησης .

Το 1998 ο νεαρός Κωνσταντίνος Γκόφας γεννημένος και γαλουχημένος αμπελουργός αναλαμβάνει την επιχείρηση δίνοντας νεα ώθηση για μία σταθερά ανοδική πορεία. Εκσυγχρονίζεται το οινοποιείο με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό. Διαχωρίζει τα αμπελοτόπια, εφαρμόζει καινοτόμες αμπελουργικές τεχνικές, προχωρά σε φυτεύσεις νέων ποικιλιών δημιουργώντας πρότυπα χαρμάνια διεθνών προδιαγραφών, στοχεύοντας στην παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών.

Το 2011 γίνεται μετεγκατάσταση του οινοποιείου στο κούτσι μέσα στον ιδιόκτητο αμπελώνα. Δίπλα στο μυθικό ποταμό Ασωπό.

Αμπελώνας

Η φιλοσοφία μας είναι ότι η εξαιρετική πρώτη ύλη αποτελεί τη βάση για έναν ποιοτικό οίνο. Θέλοντας να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο η πρώτη ύλη προέρχεται από τα δικά μας αμπέλια. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας καλύπτει μία έκταση περίπου 80 στρεμμάτων. Τα αμπελοτόπια Γερακίνα, Σιμάρκου, Ζέννες Παλιοχώρι ξεχωρίζουν για τα εδαφοκλιματικά χαρακτηριστικά τους δίνοντας εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη.

Η καλλιέργεια των αμπελώνων γίνεται με τα πρότυπα του συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης. Εφαρμόζονται τεχνικές καλλιέργειας τροποποιημένες ανά αμπελοτόπι γνωρίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της κάθε υποπεριοχής με στόχο την βέλτιστη ποιότητα της πρώτης ύλης.

Ο έλεγχος της παραγωγής μέχρι το τελικό στάδιο γίνεται με την επίβλεψη και τη φροντίδα της οικογένειας και τη συνεχή παρακολούθηση του συνεργάτη μας, γεωπόνου Γεώργιου Τσούνια.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι το Αγιωργίτικο, Μαλαγουζιά, Syrah, Cabernet Sauvignon, Chardonnay και Sauvignon Gris.

Οίνοι

Τα κρασιά που παράγονται στο κτήμα είναι συνδυαστικό αποτέλεσμα της εξαιρετικής πρώτης ύλης που παραλαμβάνουμε, του υπερσύγχρονου εξοπλισμού του οινοποιείου και της άρτιας επιστημονικής κατάρτισης των οινολόγων Αφροδίτης Κυριάκου και Παναγιώτη Θαμνίδη. Ακούραστος εργάτης και συντονιστής ο Κωσταντίνος Γκόφας να εγγυάται την παραγωγή οίνων ποιότητας.

Η ετήσια παραγωγή ανέρχεται στις 80.000 φιαλες. Το 80% της παραγωγής εξάγεται σε χώρες της Ευρώπης της Αμερικής και Άσιας

Οι άνθρωποι του κτήματος παρακολουθούν στενά την πορεία των κρασιών μας στην ελληνική και διεθνή αγορά με στοχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών και των συνεργατων μας.

COPYRIGHT © 2024 ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΦΑ / ALL RIGHTS RESERVED.   Όροι Χρήσης